Volledig scherm
Ton van Beers (rechts) op archiefbeeld. © Jelle de Ruiter/DG

Raadslid Arnhem pleit voor belasting op fiets

ARNHEM - Raadslid Ton van Beers van de Lokale Partij Arnhem zou het liefste ‘fietsbelasting’ in willen voeren in de Gelderse hoofdstad om te voorkomen dat de gemeente verder moet bezuinigen.

Het raadslid schat dat er bij alle Arnhemse huishoudens bij elkaar pakweg zo’n 170.000 fietsen staan. „Met een tientje per jaar verdeeld over pakweg 170.000 fietsen levert dat zo 1,7 miljoen euro op, zodat veel bezuinigingen niet meer nodig zijn.”

Lachen
Van Beers kreeg met zijn voorstel maandagavond op het stadhuis in Arnhem de lachers op zijn hand tijdens een marathonzitting over de gemeentebegroting voor de komende jaren. Hij kreeg geen bijval.

'Maatschappelijke parasiet'
Van Beers hekelde de fietser als ‘maatschappelijke parasiet’ die gratis fietspaden en gratis stallingen krijgt zonder dat daar wat tegenover staat. „De fietser zorgt er bovendien voor dat er minder van openbaar vervoer gebruik wordt gemaakt.”

Van Beers noemt het een grote schande dat mensen in crisistijd in dit land aangewezen zijn op voedsel- en kledingbanken. Hij vindt dat Arnhem te weinig doet aan armoedebestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.