Volledig scherm
PREMIUM
Bouwlocatie aan de Bechtlaan in Arnhem, op het moment dat deze werd opgehoogd met zand. Inmiddels zijn er elf woningen in aanbouw. Dat zij door de hoogte het uitzicht vanaf Hoogte 80 dreigen aan te tasten, is het gesprek van de dag in de stad. © Eigen foto

Raadslid betuigt spijt over gewraakte bouw bij Hoogte 80 in Arnhem

ARNHEM - De gemeenteraad van Arnhem had achteraf gezien nog beter zijn best moeten doen om het uitzicht vanaf Hoogte 80 te beschermen toen het instemde met de bouw van elf woningen aan de Dominee Bechtlaan.

Dat stelt gemeenteraadslid Eric Greving in reactie op de commotie rond de bouw van de huizen aan de straat in de wijk Monnikenhuizen.

De hoogte ervan pakt nu zodanig uit dat het vermaarde uitzicht vanaf Hoogte 80 over de oostflank van de stad en de wereld daarachter, tot aan Duitsland toe, aan de onderkant een stukje dreigt te worden weggevreten. 

Geen blaam

Greving, fractievoorzitter van de PvdA, stelt allereerst vast dat de bouwer geen blaam treft. Die houdt zich aan de in het bestemmingsplan voor de woningen vastgelegde hoogte. Als hij dat doet, is er geen grond om hem de vergunning voor de bouw te weigeren.

Achteraf gezien is het volgens Greving de raad zelf die zich zou kunnen aanrekenen dat het eindresultaat een negatief effect op het uitzicht lijkt te hebben.

Daarbij pleit Greving zichzelf niet vrij. Toen de gemeenteraad in maart 2018 het bestemmingsplan voor de bouw van de woningen vaststelde, diende hij samen met collega-raadslid Karin Kalthoff van de VVD een wijzigingsvoorstel in dat juist was bedoeld om te voorkomen dat de huizen te veel de hoogte in zouden gaan.

,,We waren op scherp gezet door enkele omwonenden, die vreesden voor het uitzicht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.