Rabia Karaman (DENK): ‘Racisme en discriminatie keihard aanpakken’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 6: Rabia Karaman (DENK).

Naam: Rabia Karaman (45), Arnhem
Beroep: Zelfstandig ondernemer
Hobby’s: Schrijven van inspirerende teksten, werken met keramiek.

Waarom in de politiek: ,,Mijn man ging als eerste de politiek in, tegen de verharding in de samenleving. Maar wij zijn geen klassieke politieke figuren. Daarom gaat het lukken, zei hij. Wij geloven samen in een droom, een samenleving met vrede, vrijheid en voorspoed voor iedereen. Het is tijd om mee te denken, mee te beslissen over de huidige uitdagingen van deze samenleving.”

Rabia Karaman (DENK).
Volledig scherm
Rabia Karaman (DENK). © DG

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Goedkoper openbaar vervoer, en op een aantal feestdagen moet het ov gratis zijn. Verder willen we de lokale economie ondersteunen en meer sociale woningbouw. Wij willen een inclusieve samenleving en keiharde aanpak van racisme en discriminatie. Iedereen moet mee kunnen doen en iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Wij zijn daarnaast ook voor het verlagen van de opcenten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.