April 2020: politie en handhavers vegen de Arnhemse Rijnkade leeg. Er werden tientallen boetes uitgedeeld en een persoon werd aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
April 2020: politie en handhavers vegen de Arnhemse Rijnkade leeg. Er werden tientallen boetes uitgedeeld en een persoon werd aangehouden. © Persbureau Heitink

‘Racebaan Rijnkade’ is weer geopend. ‘Moeten er eerst doden vallen voordat er iets aan wordt gedaan?’

ARNHEM - Handel in verdovende middelen, straatraces, overlast van knallende uitlaten en luide muziek, intimiderend gedrag. Sinds dit voorjaar de ‘corona-afsluiting’ van de lage Rijnkade in Arnhem werd opgeheven, is het er weer ouderwets raak. De omwonenden ergeren zich groen en geel aan de overlast.

14 reacties

 • Hans Esmeijer

  2 jaar geleden
  Niet alleen hier maar ook de Batavierenweg is een geliefde racebaan voor jongeren met hun motoren en getunde auto’s. Iedere avond is het hier ‘bal’. Het wordt de hoogste tijd dat hier snelheid beperkende maatregelen genomen worden. De leefbaarheid van aanwonende heeft hier ernstig onder te lijden.
 • Roland Barendrecht

  2 jaar geleden
  Per kilometer te hard 100€ is het zo klaar droeftoeters
 • Fred Schuit

  2 jaar geleden
  Marcouch?
 • Alfred Diepeveen

  2 jaar geleden
  Dit is geen route voor de brandweer of ziekenauto. Dus daarmee is er geen enkele belemmering hier een paar zeer gemene verkeersdrempels neer te leggen. Klaar.
 • Kinko de Wous

  2 jaar geleden
  Waar is nu dhr. Marcouch? Altijd zeer voortvarend in het sluiten van drugspanden, maar hier lijkt hij niet te kunnen optreden. Burgers hebben genoeg goede ideeën, ik zeg: doe er iets mee!

In samenwerking met indebuurt Arnhem