Raoul staat liever in het theater dan op de catwalk

Mensen in ArnhemArnhemmer Raoul Alblas heeft net op een bijbaantje gesolliciteerd, bij Jeans Center. Een paar jaar geleden schoot iemand hem in de Jansstraat aan voor iets heel anders: fotomodel. 

Raoul Alblas.
Volledig scherm
Raoul Alblas. © Rens Plaschek

Hij kreeg een uitnodiging voor een bezoek aan een castingbureau en het was meteen bingo met modeshows in Parijs. Na verloop van tijd had hij het wel gezien.

Het was hem allemaal te oppervlakkig. ,,Een wereld ook waarin je van de ene op de andere dag eruit kan worden geflikkerd.” 

Theater bevalt hem beter. Hij heeft net zijn mbo-opleiding als acteur afgerond. Ook studeerde hij kunsteconomie. Een goede combinatie, want er moet wel brood op de plank komen.

Raoul is geen fan van toneel in schouwburgen. ,,Theater in festivals is overal in opkomst. Het naar de jongeren toe brengen. Ik denk dat daar toekomst in zit.”

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.