Rapper Amine verliest kort geding: geen rectificatie

ARNHEM - De Arnhemse rapper Amine Elghasyry krijgt geen rectificatie in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Door een ongelukkig montage van beeld en geluid werd de suggestie gewekt dat hij de Arnhemse Syrië-ganger en IS-terrrorist Marouane B. zou zijn. 

Volledig scherm
Amine Elghasyry Arnhem. © Rolf Hensel

Sindsdien ontving de rapper doodsbedreigingen. EenVandaag zette de fout eerder al recht, maar deed dat tijdens de eindtune waardoor er volgens Elghasyry geen sprake van een duidelijke rectificatie was. Via een kort geding eiste hij dat EenVandaag de fout alsnog zou herstellen. ,,EenVandaag moet voor zijn 1,4 miljoen kijkers laten zien dat ik geen IS-terrorist ben’’, aldus Elghasyry. 

ZIE OOK: Arnhemse rapper eist rectificatie om IS-beschuldiging EenVandaag

Bodemprocedure
De rechtbank in Lelystad was het met de rapper eens dat EenVandaag onvoldoende had gedaan om de suggestie dat de Arnhemmer jihadist zou zijn weg te nemen. Maar de rectificatie die EenVandaag op 24 maart heeft gedaan acht de rechtbank toch voldoende. Ook al had de rechter van die uitzending geen kennis genomen. Elghasyry reageert vol ongeloof op de uitspraak. ,,Ik laat het hier niet bij zitten.’’ Hij overweegt een bodemprocedure te beginnen om de geleden schade, zoals minder aanvragen voor optredens, terug te vorderen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.