Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Rechtbank Gelderland vernietigt tachtig natuurvergunningen na stikstofuitspraak

ARNHEM - De rechtbank Gelderland heeft tachtig vergunningen vernietigd die waren verleend op basis van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat programma, zo oordeelde de Raad van State eerder, is in strijd met Europese regels. En dus hebben tientallen Gelderse boeren nu het nakijken.

49 reacties

 • Fietser

  2 jaar geleden
  Milieuwetgeving en -normering is decennia lang geliberaliseerd en daarmee is de blootstelling door de plafonds geschoten. De rechter heeft dit voor de P.A.S. aangetoond en de methode buitenwerking gezet.  Nu moet er lettelijk gasterug worden genomen op alle terreinen die de grenzen overschrijden.
 • Jaap Boer

  2 jaar geleden
  Beste redactie, u wilt uw lezers goed informeren. Verander daarom alstublieft de stelling waarop mensen kunnen stemmen. Een uitspraak van de Raad van State is een vonnis dat is gebaseerd op de wet en kan daarom nooit worden herzien. Uw stelling zet mensen op het verkeerde been. Alleen de wet kan worden herzien.
 • Erik

  2 jaar geleden
  Weet je wat het vreemde is, dat al die mensen de stikstofmaatregelen maar flauwekul vinden vergeten dat stikstofoxiden niet alleen slecht voor de natuur zijn maar ook voor de gezondheid van mensen. Helaas wordt de gezondheid van mensen voor emissies niet echt beschermd. Gek genoeg zorgt de natuurwetgeving ervoor dat de ook voor de gezondheid van mensen de luchtkwaliteit niet te slecht wordt.
 • Harry

  2 jaar geleden
  Dat is niet waar, landbouw alleen is al goed 45% van uitstoot van stikstofoxiden en ammoniak. Sec ammoniak is dat 86%.
 • Hans

  2 jaar geleden
  De tijd dat milieumaatregelen (bijna) pijnloos waren is voorbij. Wen er maar vast aan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

 2. Mooie beelden: bedevaart op 1,5 meter afstand
  Play

  Mooie beelden: bedevaart op 1,5 meter afstand

Arnhem e.o.