De Arnhemse rechtbank tijdens de zitting waar waar via Skype een besluit werd genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse rechtbank tijdens de zitting waar waar via Skype een besluit werd genomen. © Rechtbank Gelderland

Rechtbank stuurt man die 17-jarige met hamer toetakelde na skypecontact naar Pieter Baan Centrum

ARNHEM – De voorzitter van de rechtbank in Arnhem had vrijdag alleen de griffier (op gepaste afstand) naast zich zitten in de rechtszaal in de zaak tegen een 38-jarige Arnhemmer die wordt verdacht van poging tot doodslag. Twee andere rechters, de officier van justitie, raadsvrouw en verdachte belden in om via skype deel te kunnen nemen aan de zaak.

Er ontstond vertraging omdat de penitentiaire inrichting in Vught waar de verdachte vastzit de skypeverbinding niet tot stand wist te krijgen. Hij vertelde wat hij te zeggen had uiteindelijk maar per telefoon. Ook de Gelderlander kon via een telefonische verbinding de zaak volgen.

De destijds dakloze man wordt ervan verdacht dat hij op 20 december van het afgelopen jaar bij het station in Arnhem iemand meermalen met een hamer op het hoofd sloeg. Het slachtoffer liep onder meer een schedelbreuk en een hersenbloeding op.

Quote

De officier van justitie benadrukte dat er een stijgende lijn in het geweld zit. ‘Zijn familie maakt zich ook zorgen over hem’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.