Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Arnhem. © ANP

Rechtbank verplaatst 100 strafzaken van Arnhem naar Zutphen

UpdateARNHEM/ZUTPHEN - De rechtbank Gelderland verplaatst in november en december zittingen van de politierechter van Arnhem naar Zutphen. Dat gebeurt om die zaken sneller te kunnen behandelen, heeft de rechtbank donderdag bekend gemaakt.

Het gaat om de zittingen op acht dagen (1, 8, 14, 21 en 28 november 2018 en 6, 13 en 20 december 2018). In totaal worden ongeveer honderd strafzaken verhuisd van Arnhem naar Zutphen, geeft een woordvoerder van de rechtbank aan. 

De reden van de verplaatsing is niet dat het in Arnhem te druk is, zegt zij. ,,Het is vooral zo dat er bij de rechtbank in Zutphen nog capaciteit over is. Niet alleen bij de rechters, maar ook in de rechtszalen." 

Sneller

Door politierechterzaken over te hevelen naar Zutphen ontstaat in Arnhem ruimte voor nieuwe zaken. Hoeveel sneller die door de verhuizing aan de beurt komen, kan de rechtbank Gelderland op dit moment niet zeggen. Dat ligt aan de hoeveelheid zaken bij het openbaar ministerie.

De politierechter behandelt strafzaken waarvoor maximaal een jaar celstraf zal worden geëist tegen een verdachte van boven de 18. De politierechters bij de rechtbank Gelderland behandelden in het jaar 2017 circa 9.200 strafzaken.

Betrokken partijen en verdachten zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht van de zittingen die naar Zutphen verhuizen, kondigt de rechtbank Gelderland aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.