De Paasbergflat.
Volledig scherm
De Paasbergflat. © Erik van 't Hullenaar

Rechter bepaalt dat bewoners Paasbergflat voorlopig mogen blijven

ARNHEM - De vijf cliënten van de stichting OnderDak hoeven de Paasbergflat voorlopig niet uit. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdagmiddag bepaald. De rechter vindt dat de cliënten tot zes weken na de uitspraak van de bezwarencommissie in de flat mogen blijven.

14 reacties

 • ProffDokterBetweter

  4 jaar geleden
  Jij staat zeker op de loonlijst bij die stichting. En jij hebt vast geen kinderen en zult vast ergens in een veilig koopwoningen wijkje wonen ver van de realiteit. Ik wil jou wel eens horen als ze dit bij jou in jouw achtertuin plaatsen. Struisvogel.
 • Louis Rent

  4 jaar geleden
  Wellicht is er er nog plaats op nr 16...
 • Jos Arnhem

  4 jaar geleden
  Volgens Onderdak zelf gaat het om ex-gedetineerden, TBS’ers, drugs- en alcoholverslaafden, daklozen of een combinatie van bovenstaande. Dus een halve TBS kliniek! En daar dan 40 van bij elkaar tegenover een basisschool. Dit is een tikkende tijdbom en dat pikt de buurt niet!
 • Machv

  4 jaar geleden
  Nogal een weerzinwekkende reactie, waarschijnlijk van een medewerker van Stichting Onderdak zelf? Het is inderdaad zo dat als er ergens gewerkt wordt dat er dan spaanders kunnen vallen maar de voorzieningen rechter beschimpt een zorginstantie niet zomaar. Er wordt ook niet zomaar verwacht dat zij vóór 16 september hun zaakjes op orde hebben omdat ze anders de cliënten daar gaan weghalen? Dan zijn er toch echt grote flaters gemaakt omtrent het begeleidingsconcept. 
 • Machv

  4 jaar geleden
  Vanuit eigen zien heb ik kunnen ervaren dat een aanzienlijk deel van de medewerkers ongediplomeerd worden aangenomen, vaak is er onvoldoende kennis op het gebied van ''psychiatrische stoornissen'' en hoe daarmee om te gaan terwijl ze juist gespecialiseerde zorg moeten bieden aan dergelijke doelgroepen. Het begeleidingsprincipe heeft mijnsinziens meer iets weg van ''pappen en nathouden'' dan dat je daadwerkelijk verder komt in de maatschappij. Ikzelf ben er beroerder uitgekomen dan dat ik er in kwam maar het gaat nu gelukkig goed met mij en achteraf hadden ze mij daar nóóit mogen plaatsen.- J

In samenwerking met indebuurt Arnhem