Bevers bij de ingang van de burcht op Stadsblokken aan de Nederrijn in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Bevers bij de ingang van de burcht op Stadsblokken aan de Nederrijn in Arnhem. © EcoNatura

Rechter eist onderzoek naar instortingsgevaar van
beverburcht bij bouwen nabij de Rijn in Arnhem

ARNHEM - De provincie Gelderland krijgt van de bestuursrechter een tik op de vingers bij de uitvoering van haar taak als faunabeschermer. Gedeputeerde Staten moeten gedegen onderzoek verrichtten naar de vraag of plaatsing van een informatiecentrum op Stadsblokken in Arnhem ertoe kan leiden dat de beverburcht op die plek instort. 

5 reacties

 • Berend Scholten

  4 maanden geleden
  Wat een trieste vertoning van de tegenstanders die geen ontwikkeling van de polder Meinerswijk willen (maar daar misschien wel alleen zelf willen verblijven). Er is een democratisch besluit genomen. Ja, het kan zo zijn dat de stem van de meerderheid (het referendum en de gemeenteraad) gevolgd wordt. En problemen met verhoging van de waterstand bij klimaatverandering zal Arnhem merken bij vele meters zeespiegelstijging. Daar is ook al een uitspraak van deskundigen over.
 • fina Horstink

  4 maanden geleden
  Lastig ergens nog te bouwen, als er geen bever zit, is t een vleermuis, kever, muis, vogeltje, vlinder, zeldzame plant, weet ik t Maar hordes mensen binnenhalen, jongeren die geen woonruimte hebben, dat gaat niet samen met natuurbescherming. Dit land is niet erg groot, dus mogelijkheden beperkt. Zullen we toch een importstop moeten invoeren om nog wat natuur te behouden Grap vind ik, juist de natuurfreaken vinden vaak dat de wereld van iedereen is en import toejuichen. Maar wel een huis eisen
 • Robert Oeveren

  4 maanden geleden
  Het is van belang om de omgeving en natuur te beschermen we willen steeds meer plek voor woningen maar hebben we grenzen hiervoor niet bereikt. Het verder terugdringen van natuur moet zo veel mogelijk worden voorkomen. Liefst aandacht voor uitbreiding van de natuur.
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  KWP is de ondergang van de beschaving en moeder aarde.
 • joan sas

  4 maanden geleden
  Toen de verbrande boten met een kraan werden gesloopt zag ik een bever onder de Madelabrug door zwemmen/vluchten. Daarvoor lag er bijna elke morgen verse vraat langs de oevers [afgekloven takken] en gemiddeld elke 2 dagen zag je er eentje zwemmen [vaak overdag]. Daarna geen enkele activiteit meer. Wel was er een chat van de [onwetende] werf dat ze "stil hadden gedaan, zodat jullie bever kon doorslapen". Ze hebben lak aan rechters en regels is mijn indruk. Dat belooft wat met KWP / nieuwe buren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.