De Arnhemse rechtbank tijdens de zitting waar waar via Skype een besluit werd genomen.
Volledig scherm
De Arnhemse rechtbank tijdens de zitting waar waar via Skype een besluit werd genomen. © Rechtbank Gelderland

Rechters willen langer videobellen met verdachten: drie kwartier te kort

ARNHEM - Verdachten die vastzitten krijgen maximaal 45 minuten de tijd hun strafzaak digitaal bij te wonen. Meer tijd kan de penitentiaire inrichting niet beschikbaar stellen. De volgende gedetineerde zit dan alweer klaar voor zijn videoverbinding met een van de rechtbanken in ons land.

3 reacties

 • Hans

  1 jaar geleden
  Ik snap niet wat het probleem met afstand houden bij rechtbanken is. De gebouwen en zalen zijn toch ruimschoots groot genoeg om een paar rechters, officieren, een verdachte en z'n advocaat te bergen? Publiek kun je bedienen via een videoverbinding. Daarna is het business as usual. Misschien wel een mooie methode om achterstanden weg te werken, want wisselen van zaken kan veel sneller.
 • Stranger

  1 jaar geleden
  Gelukkig máken de rechters geen recht, dat doet de volksvertegenwoordiging.Rutte en consorten maken alleen de wets-ontwerpen.
 • Freidenker

  1 jaar geleden
  Als de rechters nou eens collectief een IBS voor Rutte en zijn gevolg uit zouden vaardigen, dan zou dat een hoop ellende besparen. Die 1,5m maatschappij is een waanidee ver van de realiteit!
 1. Ex-wielerprof is nu fietsburgemeester: ‘Het is druk met fietsers, maar beter dat dan thuis op de bank’
  PREMIUM

  Ex-wielerprof is nu fietsburge­mees­ter: ‘Het is druk met fietsers, maar beter dat dan thuis op de bank’

  ARNHEM - Maarten Tjallingii zette vijf jaar (en zes dagen) geleden een kroon op zijn wielercarrière door in de Nederlandse aanloop van de Giro d’Italia als eerste boven te komen op de Posbank. In hartje Arnhem mocht hij daarna, toegejuicht door duizenden stadgenoten, de blauwe bergtrui aantrekken. Na de Giro was het gedaan met wielrennen. Maar nog altijd is de fiets zijn beste vriend.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Pro-Palestinademonstratie loopt uit de hand
  Play

  Pro-Palesti­nade­mon­stra­tie loopt uit de hand

 2. Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee
  Play

  Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee

Arnhem e.o.