Rechters, raadslieden en verdachten van de Arnhemse Villamoord worden tijdens de rechtszaak in 1999 rondgeleid langs de plaats van het delict aan de Apeldoornseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechters, raadslieden en verdachten van de Arnhemse Villamoord worden tijdens de rechtszaak in 1999 rondgeleid langs de plaats van het delict aan de Apeldoornseweg. © ö

Rechtszaak Arnhemse Villamoord hoeft niet over; kans op eerherstel verkeken voor alle veroordeelden

UpdateARNHEM - De omstreden Arnhemse Villamoord uit 1998, waarvoor negen mannen jarenlange celstraffen uitzaten, hoeft niet door rechters opnieuw worden onderzocht. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. 

6 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Een ding weet ik wel zeker,spreken is zilver,zwijgen is goud
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Ik woonde destijds om de hoek, jaren niets van meegekregen. Ik was vooral tijdens de documentaires stomverbaasd. Appeltje eitje, dacht ik toen. Maar niet dus, en dat verbaasd me dan weer niet. Als je tegenwoordig iemand in vertrouwen neemt, denk dan eerst heel goed na of dat wel slim is. Alles kan tegen je gebruikt worden, hoe onschuldig het ook lijkt.
 • E.W. Simonis

  2 jaar geleden
  Schandalig inderdaad. Nederland wordt steeds gekker.
 • Frits Van der Velden

  2 jaar geleden
  Het greintje vertrouwen dat er bij veel mensen nog in onze rechtspraak is, is bij deze verdwenen. Op basis van de nieuwe informatie en beelden zou een herziening geen vraag maar een opdracht van de Hoge Raad moeten zijn. Dit laat eens temeer zien hoe de rechtspraak in elkaar zit en men elkaar de hand boven het hoofd houdt. Schandalig dat dit in Nederland kan. Hoog tijd dat dit onderzocht wordt.
 • Rob Regterschot

  2 jaar geleden
  Helemaal eens met Sjef van Steenoven, de hele zaak stinkt, vreemde rechercheurs, ook nog een betrokken bij de Puttense moordzaak), een OVJ die niet zou deugen en dan nog tot dit oordeel komen. Dit is een regelrechte aanfluiting van het rechtssysteem in Nederland, zaak is door werkgroep degelijk onderzocht en ook de advocaat heeft m.i. ruim voldoende gewijzigde omstandigheden en nieuwe feiten aangedragen. Misschien moet de Hoge Raad nog eens kijken naar de documentaire.

In samenwerking met indebuurt Arnhem