Volledig scherm
PREMIUM
De huismus. © Henri Bouwmeester

Red de Arnhemse huismus!

ARNHEM -  ,,Het gaat slecht met de huismussen in de Arnhemse binnenstad”, zegt Arnhemmer Duncan Onderstal. Nog even en dan is hun getjilp en gekwetter helemaal verleden tijd, zo vreest hij. 

Zaterdag wilde hij eigenlijk een demonstratie houden voor het terugplaatsen van het beroemdste onderkomen van de beroemdste mussenkolonie van de stad: de bruidssluier bij de Bodega. Maar ter elfder  ure is die bijeenkomst afgelast. De gemeente wilde geen toestemming geven vanwege de paasdrukte.

In het centrum staat Onderstal bekend als de mussenredder van Arnhem. Met recht, want Onderstal is begaan met het lot van de kleine vogeltjes. Ouderen kunnen zich nog herinneren dat een mus vroeger niets bijzonders was. Het wemelde ervan. Maar de mus heeft het in deze tijd moeilijk, werd een paar jaar geleden zelfs zeldzaam. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.