Volledig scherm
Na 120 jaar is het doek gevallen voor paardenslager Ernste aan de Klarendalseweg in Arnhem. © DG

Reddingsacties mislukt, paardenslager Ernste in Arnhem is na 120 jaar gesloten

ARNHEM - Paardenslager Ernste is gesloten. Ondanks diverse reddingsacties, onder meer door buurtbewoners, is het niet gelukt de slagerij aan de Klarendalseweg in Arnhem te behouden. De etalage is afgeplakt, het pand staat te koop.

Uitbaters Bertus Ernste en Willem Brugman wilden gezien hun leeftijd al enkele jaren stoppen, maar konden de afgelopen jaren geen opvolger vinden voor de laatste paardenslagerij van Arnhem. Het grote probleem was financiering van het winkelpand. Allerlei acties om de zaak te behouden, zijn op niets uitgelopen.

Het aantal resterende paardenslagers in Nederland is op de vingers van één hand te tellen. Mede daarom wilden Brugman en Ernste graag hun kennis overdragen aan een volgende generatie. Ook het voortbestaan van de naam Ernste ging hun aan het hart. De slagerij bestond 120 jaar.

Ondanks het sluiten van de winkel houdt Willem Brugman hoop. ,,Er is nog niets getekend, we staan nog altijd als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel", zegt hij. 

Volledig scherm
Paardenslager Willem Brugman in 2014 aan het werk in zijn zaak aan de Klarendalseweg in Arnhem. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.