Ree doodgebeten in Arnhem, boswachters boos: ‘Laat je hond niet loslopen’

ARNHEM - Loslopende honden vormen een groot gevaar voor het grofwild op de Veluwe. Jaarlijks worden tientallen reeën doodgebeten of ernstig verwond door honden. Boswachters en boa’s van Staatsbosbeheer en de gemeente Arnhem balen daar enorm van en roepen eigenaren op hun dier aan de lijn te houden. 

Volledig scherm
Het Maasbergsebos in Arnhem. © eigen foto: staatsbosbeheer

Aanleiding is een voorval in het Maasbergsebos aan de noordkant van Arnhem. Daar ontdekte een wandelaar vanochtend een creperende drachtige ree. Het dier had een gebroken poot opgelopen en kon niet meer staan. Boswachter Bart Smit heeft het dier uit zijn lijden moeten verlossen, zegt hij.

Smit zegt zich al langere tijd zeer te ergeren aan het onverantwoordelijke gedrag van mensen die hun hond vrij laten rondlopen in natuurgebieden waar dit streng verboden. is. Zeker in het voorjaar, waarin veel dieren drachtig zijn of met kleintjes rondlopen, zijn de risico’s daarvan heel groot. ,,Het wild is zeer kwetsbaar in deze periode.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.