Volledig scherm
Het stembureau in Malburgen-West. © Marc Pluim

Referendum Arnhem: 9,1 procent van de stemmen uitgebracht (video)

ARNHEM - Zo'n 9,1 procent van de stemgerechtigden voor de volksraadpleging over uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem-Zuid had rond 14.00 uur zijn of haar stem uitgebracht. Dat zegt de gemeente Arnhem.

Die tussenstand is gebaseerd op de opkomstpercentages in 14 van de 66 stemlokalen die in Arnhem zijn ingericht voor het raadgevende referendum. Daarvoor geldt geen opkomstdrempel meer, zoals bij de twee eerdere lokale referenda in de Gelderse hoofdstad.

Uitslag
Destijds moest minimaal 30 procent van de kiesgerechtigden een stem uitbrengen voor een geldige uitslag. In 2007 lag de opkomst bij het 'preferendum' over de Rijnbooghaven op 10,3 procent, bij het referendum over cultuurgebouw ArtA in 2013 was dat percentage 17,7.

Oekraïne
Bij de meest recente volksraadpleging, het landelijke referendum over Oekraïne in april 2016, kwam 27,7 procent van de Arnhemse stemgerechtigden in de benen. In totaal zijn 122.505 Arnhemmers stemgerechtigd voor het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk.

Verslaggever Niek Verhoeven peilt de stemming in deze video.

Volledig scherm
Het is stil op stembureau 105 op station Arnhem Centraal. © De Gelderlander
Zo'n 9,1 procent van de stemgerechtigden voor de volksraadpleging over uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem-Zuid had rond 14.00 uur zijn of haar stem uitgebracht. Dat zegt de gemeente Arnhem. Niek Verhoeven peilt de stemming.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.