Volledig scherm
Stembureau 1, het Arnhemse stadhuis. Foto Rolf Hensel

Referendum Arnhem: alleen in Malburgen winst voor 'nee'

ARNHEM - Alleen bij twee stembureaus in de Zuid-Arnhemse wijk Malburgen hebben de tegenstanders van de plannen voor Stadsblokken en Meinerswijk woensdag een meerderheid gehaald bij het referendum.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag. Die is vrijdagochtend bekend gemaakt op het Arnhemse stadhuis.

In totaal trokken 29.550 van de 122.505 kiesgerechtigden naar de stembus. Van hen stemde 64,3 procent voor, 34,9 procent was tegen. Er werden 226 blanco stemmen uitgebracht, 32 stemformulieren waren ongeldig.

Overhand
In de hele stad hadden de 'ja'-stemmers in de overhand. Alleen niet in Malburgen-West en de buurt Immerloo in Malburgen-Oost. In Malburgen-West, grenzend aan Stadsblokken en Meinerswijk, was de opkomst 25,6 procent, nauwelijks hoger dan het gemiddelde van 24,1 procent. In Immerloo kwam slechts 9,1 procent van de stemgerechtigden in de benen.

Laagste opkomst
De laagste opkomst werd genoteerd in Presikhaaf. In het stemlokaal bij Dansschool El-Ele kwam slechts 4,9 procent van de kiezers opdagen. De hoogste opkomst (48,8 procent) was op de Hoogkamp, bij het stembureau in het gebouw van de Pieter Brueghelschool.

Bij de cijfers moet worden aangetekend dat kiezers hun stem in alle stembureaus in de stad kunnen uitbrengen. Desondanks stemmen veel mensen 'gewoon' bij het stembureau in de buurt van hun woning.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.