Afval naast ondergrondse afvalcontainers in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval naast ondergrondse afvalcontainers in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost. © DG

Referendum moet einde maken aan Arnhems afvalbeleid dat zorgt voor ‘enorme puinhoop’

ARNHEM - De Socialistische Partij wil dat de bevolking van Arnhem zich uitspreekt over het afvalbeleid in de stad. Sinds 1 juli moet worden betaald voor het aanbieden van restafval. Over dat diftarsysteem wil de SP een referendum gaan houden.

44 reacties

 • Peter

  2 jaar geleden
  Gewoon pedaalemmertje kopen, en elke dag even je vuil lozen door de zwerfvuilklep....
 • gewoon waar

  2 jaar geleden
  Beste Wil, steeds meer gemeentes stoppen met deze wijze van afvalbeleid. Omdat ambtenaren nu eindelijk bekennen dat scheiden na inzamelen de enige verstandige manier is als je om het milieu geeft.Dus misschien heb jij wat lang onder een steen gelegen, en blind achter anderen aangelopen.Maar hopelijk ben je nu ook wakker. Want mensen die nadenken is beter voor het milieu, ;-)
 • gewoon waar

  2 jaar geleden
  Deze man heeft een mening die anders is dan jouw mening? Dan is iemand een ASO?Daarbij komt de mening van John overeen met steeds meer van de gemeentes en mensen die wel nadenken. Want steeds meer gemeentes stoppen met deze wijze van afvalbeleid. Omdat ambtenaren nu eindelijk bekennen dat scheiden na inzamelen de enige verstandige manier is als je om het milieu geeft.
 • skriuwster

  2 jaar geleden
  Als de gemeente hier bij mij op de hoek van de straat alle nodige ondergrondse containers gaat plaatsen die ik nodig heb om afval te gaan scheiden dan ben ook ik in staat dit te doen! Ben op hoge leeftijd, heb mobiliteitsproblemen en kan geen paar straten ver lopen met zakken plastic verpakkingen of zakken oud papier! Komt de gemeenteambtenaar elke week mijn afval halen om me tegemoet te komen?!?!
 • john1861

  2 jaar geleden
  100% mee eens!!
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

Arnhem e.o.