Volledig scherm
Regenboogvlaggen aan de Rijnkade. © Berrie van Helden

Regenboogvlaggen op de Rijnkade: horeca solidair met mishandelde dragqueen uit Amsterdam

ARNHEM - Horeca-ondernemers aan de Rijnkade in Arnhem tonen zich solidair met de Amsterdamse dragqueen (een man die zich op opvallende wijze kleedt als vrouw) Monique de la Fressange die twee weken geleden door drie mannen in Amsterdam werd mishandeld. 

Zaterdag 14 juli hijsen honderden horecazaken in Amsterdam de regenboogvlag. Vehbi Kurtgozu van restaurant Rijnmozaïk heeft acht regenboogvlaggen besteld. Inmiddels hangen er vijf bij horecagelegenheden langs de Rijn. 

Steun

Voor het weekeinde hangen er acht. ,,Wij tolereren dit niet. Ik vind het heel erg wat er is gebeurd. Ik ben tegen homohaat. Bij mij is iedereen welkom, ongeacht afkomst of seksuele voorkeur.’’

Ook Mo Meggouh van La Cantina aan de Rijnkade heeft de regenboogvlag gehesen. ,,Ik vind het goed dat wij op deze manier steun betuigen aan de LGTB-gemeenschap. Wij kunnen niet accepteren dat deze mensen op straat worden aangevallen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.