Volledig scherm
Duncan Laurence na de Songfestivalwinst. © ANP Kippa

Regio steunt Arnhem in strijd om Songfestival: Eurovisietune en Arcade klinken uit kerktorens

ARNHEM/HUISSEN/NIJMEGEN - De kandidaatstelling van Arnhem voor het Eurovisie Songfestival krijgt steun vanuit de regio. Beiaardiers in Arnhem, Nijmegen en Huissen spelen vanuit de kerk de komende dagen de officiële openingstune van het jaarlijkse zangspektakel. Ook Arcade, het winnende nummer van Duncan Laurence, brengen zij ten gehore. 

Daarmee laat de regio letterlijk horen de kandidaatstelling van Arnhem te ondersteunen, zo laat de gemeente Arnhem donderdag weten. 

Carillon

De bekende Songfestivaltune - het ‘Te Deum’ van componist Marc-Antoine - en de meest recente Songfestivalhit Arcade zijn vrijdag om 15.00 uur voor het eerst te horen in Huissen. Vanuit de O.L.V. ten  Hemelopneming Kerk in Huissen laat beiaardier Marcel Siebers de muzieknummers klinken. 

Een dag later is het de beurt aan Arnhem zelf. Stadsbeiaardier Bob van der Linde bespeelt dan rond 10.45 uur het carillon in de toren van de Eusebiuskerk. Nijmegen volgt maandag. Beiaardier Malgosia Fiebig laat dan 's ochtends om 11.00 uur de nummers horen vanuit de Stevenstoren in het centrum van de stad. 

Kans steeds groter

De kans dat Arnhem het Songfestival in 2020 binnenhaalt, lijkt sinds donderdag steeds groter te worden. Zo werd bekend dat Arnhem serieuze hulp van de provincie Gelderland krijgt in de poging het spektakel naar de regio te halen en daar geld voor uit trekt. De provincie ziet het evenement als een ‘icoon van regionale samenwerking’ en verwacht een flinke economische impuls. 

Behalve Arnhem stellen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Den Bosch zich vooralsnog kandidaat voor het internationale zangspektakel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.