Het bussenplein bij station Arnhem Centraal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bussenplein bij station Arnhem Centraal. © Rolf Hensel

Regio wil snellere bussen tussen Arnhem en Wageningen Universiteit

ARNHEM/ WAGENINGEN - Er moet zo spoedig mogelijk een snelle buslijn komen tussen Arnhem en Wageningen Universiteit. Daarvoor pleiten de universiteit, de gemeenten Arnhem, Renkum en Wageningen en de Economic Board. De snelle bus, die onderweg maar drie keer stopt, moet een wapen zijn in de strijd tegen de verkeersproblemen in dit gebied. 

21 reacties

 • Billie84

  3 jaar geleden
  Daarom heb je nu 352 die stappens vol zit, met name tijdens de spits. 
 • Billie84

  3 jaar geleden
  Onzin, ook voor de toekomstige werknemer die naar Wageningen moet reizen voor zijn/haar werk. Lees de tekst, staat duidelijk in dat in toekomst grote bedrijven (waaronder Unilever) in Wageningen zal neerstrijken. 
 • Socrates3

  3 jaar geleden
  Sneltrein, snelbus, snelfietspad ri Wageningen. En op de campus is het achterover in de collegebanken en tussendoor met de benen omhoog appen en nogeens appen. Tot diep in de nacht weer appen en internetten. Ik zou zeggen, ga op tijd naar bed en op tijd van huis. Ging vroeger prima!
 • Handige Harrie

  3 jaar geleden
  Het maakt wat betreft reistijd vrijwel niets uit. De bus doet er 30 minuten over, wanneer het verkeer meezit, zoals je zelf aangeeft. De trein + bus is ook 30 minuten, maar dan reken ik geen overstap mee in Ede. Vandaar dat lijn 352 vaak ook stampvol zit met studenten. Wat ik me afvraag is waarom de provincie miljoenen wil investeren voor een paar minuten tijdwinst.
 • Theo

  3 jaar geleden
  Volgens u zijn automobilisten "invaliden, oudjes en chronisch zieken"? Die groep kan zich meestal geen auto veroorloven. De politiek laat hen al jaren barsten.
 1. Het kostte vier jaar en 23 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: ‘Museum Arnhem is wakker gekust’
  PREMIUM
  met video
  24

  Het kostte vier jaar en 23 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: ‘Museum Arnhem is wakker gekust’

  ARNHEM - De deuren van Museum Arnhem zaten ruim vier jaar op slot. Nu hangt er een compleet nieuwe vleugel 15 meter over de stuwwal en is de centrale koepel uit 1872 omgetoverd tot een grand café. Open voor iedereen, ook zonder kaartje, net als de beeldentuin. Maar daarmee is het museum er niet: ,,Het gebouw gaat een jaar lang publiek trekken, daarna moeten we het vast zien te houden.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.