In de groene vlekken moeten windmolens of zonneparken komen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de groene vlekken moeten windmolens of zonneparken komen. © Illustratie

Regiogemeenten gaan voor zonnepanelen, nu burger en bedrijf nog

NIJMEGEN - Liever heel veel zonnepanelen dan veel windmolens. Die keuze maken de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen in een plan voor de overstap op duurzame energie. 

57 reacties

 • Wim

  1 jaar geleden
  Meer CO2 meer waterdamp, door meer opwarming. Dat is het verband. Niet andersom.
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Een goed verhaal. Maar waar laat ik die warmtepompen op een klein appartementje op de 5e verdieping?
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Om waterstof te maken heb je wel elektriciteit nodig. Waar halen wij dat dan vandaan? Er is ook een chemische methode maar die is duur en creëert ongewenste bijproducten.
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Het wordt wel aangegeven maar het dubbeltje valt niet. De warmte, dus opwarming, komt door de zon. De zon-intensiteit varieert, door alle onbekende reacties in de zon zelf en de afstand tot de aarde die varieert. Er komt dus een hoeveelheid warmte op de aarde die wij niet kunnen regelen. CO2 is een broeikasgas maar waterdamp nog veel meer. Water hebben wij niet in de hand dus de politici hebben CO2 tot boosdoener gebombardeerd. En de mensen geloven dat dan. Net zoals in de vele godsdiensten en de christelijke kerk in 1600, de zon draait om de aarde omdat de aarde voor de mens geschapen was.
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Dat staat in het verhaal. Dat moet de regering organiseren. Ik denk een juiste opmerking gezien de complexiteit en kosten. Maar dan moet volgend jaar wel de juiste regering gekozen worden, met voorstanders van thorium centrales en liefst schone plasma centrales. Maar die zijn nog in ontwikkeling.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.