De internationale trein naar Duitsland op het station van Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
De internationale trein naar Duitsland op het station van Elst. © Erik van 't Hullenaar

Regio’s pleiten voor betere treinverbinding met Duitsland en sturen brief naar Tjeenk Willink

ARNHEM/ NIJMEGEN - Pomp flink geld in het spoor tussen de Randstad, Arnhem en het Duitse Roergebied. De treinverbinding daar moet sneller, betrouwbaarder en vaker rijden. Zo verbeter je de samenwerking en verbinding tussen ‘Europese topregio’s’ en zet je tegelijkertijd stappen om de klimaatdoelstellingen te halen.

11 reacties

 • Anneke Dijk

  4 weken geleden
  Juist! Het OV naar Duitsland is erg slecht, het zou vanuit Nijmegen niet moeten uitmaken of je West of Oost wil reizen. Er moeten treinen van Nijmegen richting Duitsland komen, niet eerst over Arnhem.
 • Diederik van Nimwegen

  4 weken geleden
  Probeer eens vanuit Arnhem of Nijmegen naar Rotterdam te komen, vooral de zuidkant. Zeker 's avonds is de snelste verbinding vaak de sprinter via Breda, Tilburg en 's Hertogenbosch(!). Dik 2 uur in een veredelde tram waarbij je half Nederland te zien krijgt. En dat terwijl de verbinding "rechtdoor", Elst - Geldermalsen - Dordrecht, er gewoon ligt maar door de regionale versnippering totaal onbruikbaar is voor de lange afstand. Kijk daar ook eens naar, in plaats van alleen naar Duitsland
 • R Nobel

  1 maand geleden
  mensen die de spoorlijn nijmegen-kleef open willen zien kunnen lid worden van wat vroeger Vrienden Spoorlijn Nijmegen-Kleef heette. zie http://www.VIEV.eu De contributie is momenteel nul euro...
 • Francis de Vries

  1 maand geleden
  Strak plan! Supergoed idee Euregio in optima forma Ook met de buren het plan bespreken!!
 • janv meulen

  1 maand geleden
  Hoe sneller , hoe slechter. Waarom moet iedereen in een mum van tijd aan de andere kant van de wereld te zijn ?? Om zo snel mogelijk corona of andere ziektes op te halen ?? We zijn knatergek geworden en denken dat het allemaal MOET kunnen . Wat er NIET is mist men niet !! Denk niet aan het gelul van Rutte, banen, banen en nog eens banen . En het is een kleine groep die het op moet brengen ! Denk aan de spreuk: Wie het langst leeft, heeft alle oude onderbroeken !!
 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  43

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Kans op stofexplosie bij brand in Herveld, woningen ontruimd
  Play

  Kans op stofexplo­sie bij brand in Herveld, woningen ontruimd

 2. Flashmob bij Ziekenhuis Rivierenland als dank voor de zorg
  Play

  Flashmob bij Ziekenhuis Rivieren­land als dank voor de zorg

Arnhem e.o.