Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media

Rekenkamer Arnhem maakt gehakt van hulp aan mensen met schulden

ARNHEM - Arnhemmers met geldproblemen komen daar vaak maar moeilijk uit. De sociale wijkteams, die mensen met schulden uit het financiële moeras moeten trekken, slagen daar niet in. Ze werken niet snel genoeg en hebben niet genoeg kennis om hun werk goed te kunnen doen.

Die conclusies trekt de Rekenkamer Arnhem in het rapport ‘De schuldenval’, over de schulddienstverlening in Arnhem. ‘Indringende conclusies’, noemt de rekenkamer ze zelf; mensen blijven lang gevangen in de schulden. Het rapport is bestemd voor de gemeenteraad en bevat ook aanbevelingen voor een effectievere aanpak. 

Arnhem steekt bovengemiddeld veel geld in de hulp aan inwoners die in financiële moeilijkheden zijn gekomen. Per inwoner wordt daar jaarlijks 15,74 euro aan uitgegeven, heeft de Rekenkamer Arnhem becijferd. Het landelijke gemiddelde ligt op 11,90 euro per inwoner. In totaal kost de schuldhulpverlening de stad jaarlijks zo’n 2,4 miljoen euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.