Remko Verweij gaat zich helemaal wijden aan zijn grote passie: muziek

InterviewARNHEM - Drie jaar geleden lanceerde hij Mimi Music. Een platenlabel voor elpees, genoemd naar zijn overleden oma Mimi. Nu is er Kollekted. Een nieuw label. Producer en dj Remko Verweij (39) vertelt in onderstaand verhaal over het hoe en waarom. En de weg ernaartoe. 

Remko Verweij. ,,Ik heb een gebrek aan focus. Maar tegelijkertijd heb ik ook een hoge ambitie.”
Volledig scherm
Remko Verweij. ,,Ik heb een gebrek aan focus. Maar tegelijkertijd heb ik ook een hoge ambitie.” © Erik van 't Hullenaar

In wat voor soort gezin bent u opgegroeid? 
,,Mijn ouders waren altijd met muziek bezig. Mijn moeder zingt en zat in bandjes. Ze zat in de volksdanshoek, tegenwoordig noemen ze dat Balkan. Toen ik drie jaar oud was, kwam ik voor het eerst in contact met muziek.

Op mijn vijfde begon ik met piano spelen, maar ik was geen Beethoven hoor. Later ging ik verder met trompet en gitaar. Vanuit de piano ben ik op de computer verder gegaan met muziek maken. Ik kom overigens uit Nijmegen. Daar heb ik het grootste deel van mijn leven doorgebracht.” 

Welk lied uit uw jeugd staat u het meest bij? 
,,Smooth criminal, van Michael Jackson. Hij was mijn grote held toen ik negen was. Op mijn twaalfde luisterde ik steeds meer naar elektronica zoals The Prodigy. Op mijn veertiende werd metalmuziek populair. Ik was al vrij snel metalhead. Ik had groen haar en ik speelde op een metalgitaar. Ik hou van meerdere genres.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.