Renners maken een rondje door antiek Nederland in Arnhems Openluchtmuseum

videoARNHEM - ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen'. Het credo van de Olympische Spelen is ook van toepassing op het Rondje Nederland, de hardloopwedstrijd in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem die dit jaar voor de 18e keer werd gehouden. Een kleine duizend leerlingen van tien basisscholen uit Arnhem en één uit Doorwerth deden toch hun uiterste best om als eerste over de finish te komen. 

De wedstrijd begon met een regenachtige warming up. Donkere wolken pakten zich samen boven het museumterrein. ,,Afgelopen dagen waren de voorspellingen heel slecht, dus we zijn al blij dat er geen wind staat en we de start- en finish-boog, de klimwand en de partytenten konden opzetten", zegt Erik Steenker van de organiserende atletiekvereniging Ciko uit Arnhem.

Ongeduld

Trappelend van ongeduld wachten de allerkleinste tot de zware buien overgetrokken waren en de zon doorbrak. Een kwartier later dan gepland klonk dan toch het startschot voor hun wedstrijd. Na een kilometer door het parkachtige museum ontvingen alle deelnemers een medaille. Daarna volgden de oudere scholieren voor hun 2,5, 5 en 10 kilometer Rondje Nederland.

Volledig scherm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.