Volledig scherm
Ricardo Eshuis (links) krijgt uitleg over het barbeleid in Goed Proeven van Jürgen Dauwerse (midden) en Jelle Doornekamp (rechts). © Marina Popova

Restaurant Goed Proeven uit Arnhem in race voor beste drie leerbedrijven

ARNHEM - Restaurant Goed Proeven in de Arnhemse wijk Klarendal zit in de race voor de top drie van de beste leerbedrijven in de horeca van ons land.

Chef-kok Jelle Doornekamp en souschef Jürgen Dauwerse zijn door hun enthousiaste leerlingen naar voren geschoven als ideale leermeesters. Wat is het geheim van die mannen?

Geen keukensloofjes
„Wij behandelen onze leerlingen als collega's, niet als goedkope krachten en keukensloofjes", reageert Doornekamp. „We gaan ook niet op het uiterlijk af, nemen de tijd voor leerlingen die wat apart zijn. We werken bovendien met buddy's. Leerlingen die het vak al wat in de vingers hebben, begeleiden bij ons de beginners. We zoeken mooie combinaties."

Examenuitslag
Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, heeft de zaak inmiddels bezocht voor een inspectieronde. Hierbij stelt de vakbond kritische vragen over de arbeidsomstandigheden en de MBO Raad doen hetzelfde over de scholing. „Op 7 december gaan we 's middags de mensen bellen om hun te vertellen of ze het wel of niet zijn geworden. Het is net wachten op de examenuitslag", aldus Eshuis. „Daarna krijgen de besten een speciale opdracht in de strijd om de eerste plaats.

In januari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Horecavabeurs in de RAI in Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.