Volledig scherm
Jerry en Alma Overeem van restaurant Brockhorst in Rheden bezig met de voorbereiding van het kerstdiner. Foto: Gerard Burgers.

Restaurants in Arnhem druk met kerst

ARNHEM - Het wordt druk deze kerst in de restaurants in de regio Arnhem. Dat heeft alles te maken met de aantrekkende economie, zegt een horecadeskundige. Niet alleen exclusieve restaurants, maar ook sushizaken en wokrestaurants en sommige eetcafés hebben veel reserveringen ontvangen.

Alleen de meeste pizzeria's, pannenkoekenhuizen en sommige eetcafés (die het vooral van de drinkers moeten hebben) houden hun deuren gesloten omdat zij geen klandizie verwachten. Josje de Rijk van restaurant De Ruif op de Posbank: „Het gaat geweldig, de reserveringen stromen binnen. Vorig jaar was het heel iets minder, nu is het top.”

Toegenomen vertrouwen
Volgens Joris Prinssen, horecadeskundige bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is het toegenomen consumentenvertrouwen de voornaamste reden voor de volgeboekte restaurants. „Vorig jaar zat de economie ook al in de lift, maar hielden mensen nog de hand op de knip. Het vertrouwen is nu terug, zit zelfs op bijna hetzelfde peil als voor de recessie in 2008.”

De Kromme Dissel in Heelsum, het enige sterrenrestaurant in de regio, zit beide kerstdagen vol, zoals verwacht mag worden. Hetzelfde geldt voor zo goed als alle kwaliteitsrestaurants.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.