Volledig scherm
De toren van de Eusebiuskerk toen die nog niet in de steigers stond voor de renovatie. foto Marina Popova

Restauratie bovenste deel toren Eusebiuskerk Arnhem begint

ARNHEM - De restauratie van het bovenste deel van de Eusebiuskerk in Arnhem – de Lantaarn – begint eind juni. Uiterlijk eind 2012 moet dit karwei zijn geklaard. Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught en steenhouwerij Zederik uit Tienhoven gaan het werk in opdracht van de Stichting Eusebius Arnhem uitvoeren.

Voor de restauratie van de Lantaarn is in 2008 door het rijk een subsidie van 3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Een deel van het Kerkplein wordt snel ingericht als bouwplaats voor de werkzaamheden aan het bovenste deel van de toren van de Eusebius, onder andere voor de opslag van materialen. In overleg met de gemeente is een aantal maatregelen genomen om daar ruimte voor te creëren. Hierdoor krijgen de wekelijkse warenmarkten, met name die op vrijdag, gedeeltelijk een andere indeling.

Om de markt de ruimte te geven, zal op de vrijdagen een deel van de Turfstraat tussen de Markt en de Rodenburgstraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Eén rijbaan blijft beschikbaar voor hulpdiensten en fietsers. De andere rijbaan wordt dan gebruikt door de marktkooplieden.

Het herdenkingsmonument (‘Mens tegen macht’ van Gijs Jacobs van den Hof) wordt in verband met de werkzaamheden verplaatst naar de Jonas Daniël Meijerplaats, ter hoogte van de Koningstraat.

  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.