Rijkswaterstaat: Oorzaak zorgwekkend geluid A12-brug bekend

videoWESTERVOORT - Het probleem op de afgesloten parallelbaan van de snelweg A12 bij het knooppunt Velperbroek is mogelijk snel opgelost. Het 'zorgwekkende' tikkende geluid dat de aanleiding was voor de afsluiting, kwam waarschijnlijk uit de verbindingsstukken van de brug.

Dat heeft Rijkswaterstaat vrijdagavond gemeld. 

Volledig scherm
De IJsselbrug tussen Velp en Westervoort. © Rolf Hensel

Het geluid werd gehoord op alle plekken waar brugonderdelen aan elkaar zitten. Die zijn nu aangepast. Rijkswaterstaat test vannacht met zware vrachtwagens of het geluid nu is verdwenen. Zo ja, dan kan de brug snel weer volledig open.

De rijstrook van de brug over de IJssel tussen Velp en Westervoort is vanwege het tot voorkort mysterieuze geluid sinds begin deze week dicht in de richting Duitsland. Verkeer komend vanaf de Pleijroute (N325) rond Arnhem richting de A12 heeft daardoor nog maar een rijstrook tot zijn beschikking. Dat leidde in de spits enkele keren tot lange files. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.