Volledig scherm
De parkeergarage van ziekenhuis Rijnstate Arnhem. © Bianca Spelt

Rijnstate rijdt auto patiënt bij bezoek voor 6 euro naar parkeergarage

ARNHEM - Bezoekers en patiënten van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem hoeven met ingang van vandaag, donderdag 11 oktober, niet meer zelf een plekje voor hun auto in de parkeergarage te zoeken. 

Tegen betaling van 6 euro rijdt een gastheer of gastvrouw de auto naar een parkeerplek. Dat is inclusief het parkeerkaartje, ongedacht de duur van het verblijf in het ziekenhuis. 

Rijnstate begint met de parkeerservice op verzoek van gebruikers van de parkeergarage. Het doel van de service is tweeledig. Medewerkers nemen de zorg voor het parkeren uit handen. En de loopafstand naar de polikliniek of de afdeling wordt verkort. 

Blauwe jas

De parkeerservice bevindt zich voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Onder de overkapping parkeert de patiënt of bezoeker het voertuig. Een gastvrouw of gastheer, herkenbaar aan een blauwe jas, komt naar de bestuurder toe en neemt de autosleutel in ontvangst en geeft de chauffeur vervolgens een afgiftebewijs. 

Rijnstate drukt de automobilisten op het hart dit bewijs goed te bewaren. Terwijl de gastheer of gastvrouw de auto naar de parkeergarage rijdt, kan de patiënt of bezoeker naar zijn of haar afspraak in het ziekenhuis. 

Pinautomaat

Is de eigenaar van de auto klaar, dan meldt hij zich met het afgiftebewijs bij de parkeerservice. Een gastheer of gastvrouw haalt de auto op. Er wordt uitsluitend afgerekend via een mobiele pinautomaat. 

De parkeerservice van het ziekenhuis is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 7.45 tot 16.30 uur. Na dat tijdstip kunnen bezoekers die eerder hun auto hebben afgegeven aan mensen van de parkeerservice hun sleutel ophalen bij de receptie bij de hoofdingang. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.