Volledig scherm
Impressie van de polikliniek zoals die bij station Arnhem-Zuid zou kunnen verrijzen, in de plannen van Arnhemmer Sander van Wijk. © Renske de Kinkelder

Rijnstate ziet alternatief voor polikliniek bij station Arnhem-Zuid niet zitten

ARNHEM - Het alternatief dat Arnhemmer Sander van Wijk bedacht voor een polikliniek nabij station Arnhem-Zuid kan niet op enthousiasme rekenen van ziekenhuis Rijnstate. Dat blijkt uit de reactie die Van Wijk van het Arnhems ziekenhuis heeft gekregen op zijn idee. 

Van Wijk ontwierp een met veel groen omgeven en met groen dak getooid gebouw voor het braakliggend terrein tussen station Arnhem Zuid, de Metamorfosenallee en de wijk De Laar-West. Daar zou de poli, nu gevestigd in de wijk Rijkerswoerd, naar zijn idee beter heen kunnen dan naar Elst, zoals Rijnstate van plan is.

Ongeschikt

Rijnstate had de locatie bij het station, pal tegenover de plek waar de nieuwbouw van het Lorentz College komt, in een eerder stadium al met de gemeente bekeken en als ongeschikt van de hand gewezen. Het plan dat Van Wijk voor de plek heeft bedacht, brengt in dat standpunt geen verandering. 

Als voordeel van een nieuwe poli in Elst noemt Rijnstate onder meer dat deze centraler is gelegen voor inwoners van Arnhem-Zuid én die van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. Verder heeft het ziekenhuis Van Wijk laten weten dat de locatie bij station Arnhem-Zuid te klein is om een goede parkeervoorziening te creëren. De Arnhemmer meent dat dit zou zijn te ondervangen met een ondergrondse parkeervoorziening of met een parkeerdek.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.