Het sportpark van hockeyclub HCM is al rookvrij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het sportpark van hockeyclub HCM is al rookvrij. © Rolf Hensel

Roken voortaan taboe bij alle Arnhemse tennisclubs: ook e-sigaret in de ban

ARNHEM - Alle acht tennisverenigingen van Arnhem doen per direct het roken in de ban. Met ingang van deze maand is roken in elke vorm taboe op de terreinen van de sportclubs. In de gebouwen was roken al verboden. De uitbreiding van het rookverbod naar het hele sportpark is een actie van de KNLTB Kring Arnhem, die een jaar geleden in het leven werd geroepen. 

José Nijhuis maakt als secretaris van TV Elden deel uit van Kring Arnhem. Nijhuis: ,,Ook de elektronische sigaret is verboden. We willen vooral aan de jeugd het signaal afgeven dat roken slecht is voor de gezondheid. We gaan met borden duidelijk maken dat we meewerken aan het bereiken van een rookvrije generatie.’’

,,De gezamenlijke verenigingen zijn het erover eens dat we het voorbeeld willen volgen van TV Schuytgraaf en ATC De Groene Kamer. Daar was het rookverbod al ingevoerd omdat de gemeente als eigenaar van die parken hetzelfde streven heeft. De clubs hebben zich unaniem achter het rookverbod geschaard.”

Quote

De clubs hebben zich unaniem achter het rookverbod geschaard.

José Nijhuis, Secretaris TV Elden
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.