Volledig scherm
Oud-wethouder Ron König van Arnhem wordt waarnemend burgemeester van Deventer. © Erik van 't Hullenaar

Ron König wordt waarnemend burgemeester in Deventer

ARNHEM- Ron König wordt waarnemend burgemeester van Deventer. De Overijsselse Commissaris van de Koning Boele Staal zal hem binnenkort beëdigen. Het is de bedoeling dat de oud-wethouder van Arnhem op 11 juli begint met zijn werkzaamheden.

Deventer zit zonder burgemeester na het vertrek van Andries Heidema. Hij wordt op 11 juli Commissaris van de Koning in Overijssel. Boele Staal wil niet dat Deventer maanden zonder eerste burger zit. Het is de verwachting dat König tot begin 2019 in functie zal blijven.

Gepassioneerd

König stond in Arnhem met stip genoteerd als de enige wethouder uit het vorige college die door zou kunnen. De oud-Velpenaar werd in de stad alom gewaardeerd. ,,Een graag geziene wethouder’’, noemde burgemeester Ahmed Marcouch hem bij het afscheid van het oude college. ,,Zeer kundig, zeer gepassioneerd.’’

Toch koos zijn partij, D66, oud-raadslid Hans de Vroome als wethouder. Die keuze werd mede ingegeven door de portefeuilleverdeling in de nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. D66 wordt onder meer verantwoordelijk voor Cultuur, een sterk punt van De Vroome.

Herman Kaiser

Boele Staal en Ron König zijn niet alleen partijgenoten bij D66. Staal kent König uit de periode dat hij waarnemend burgemeester was in Arnhem tijdens de ziekte en later na het vertrek van Herman Kaiser. Staal werkte in de Gelderse hoofdstad tussen oktober 2016 en september 2017.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.