Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Rondtrekkende criminele bende uit Wit-Rusland opgepakt in Arnhem

ARNHEM - Een rondreizende criminele bende uit Wit-Rusland is deze week in Arnhem opgepakt door de politie. Het drietal wordt ervan verdacht georganiseerd winkeldiefstallen te plegen in het hele land en de gestolen spullen weer te verhandelen. 

De drie behoren tot een van de bendes die afgelopen week zijn opgepakt door de politie in de gecoördineerde actie Trivium, gericht tegen rondreizende criminele bendes. De politie keek van dinsdag tot en met vrijdag naar rondtrekkende ‘dadergroepen’, die zich schuldig maken aan onder meer winkel- en autodiefstal, identiteitsfraude en woninginbraken.

Uit een controle bleek dat de Wit-Russen van 44, 49 en 51 jaar vermoedelijk al vijf winkeldiefstallen had gepleegd van onder meer diverse opzettandenborstels. De auto die ze gebruikten heeft de politie in beslag genomen. 

Voldoende bewijs

Vrijdag zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris, zo meldt de politie. Tegen twee van de Wit-Russen was voldoende bewijs om ze de komende weken vast te laten zitten. Binnenkort moeten zij zich voor de rechter verantwoorden. 

In totaal zijn er met de actie 90 leden van rondreizende bendes opgepakt. De Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, maar ook de Duitse politie ondersteunden de actie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.