Volledig scherm

Route Giro d'Italia door Gelderland bekend (video)

ARNHEM/ NIJMEGEN - De volledige, definitieve route van de Giro d'Italia door Gelderland in 2016 is bekend. Hier kunt u zien door welke Gelderse plaatsen het wielerpeloton rijdt.

Etappe 1 - APELDOORN
De Giro d ‘Italia 2016 start op vrijdag 6 mei vanuit de Velodrome Omnisport in Apeldoorn. Het gaat om een tijdrit van 9,8 kilometer lang. Die voert langs het Apeldoorns kanaal en prachtige parken. De finish is op de Loolaan in de richting van de stad.

Etappe 2 - ARNHEM - NIJMEGEN
De 2e etappe is op zaterdag 7 mei en start met een geneutraliseerde route vanaf het Eusebiusplein, midden in Arnhem. De route van 190 kilometer laat Gelderse iconen zien, zoals Park de Hoge Veluwe, de bloesemstreek in het rivierengebied en Kasteel Hernen. Via het groene en glooiende landschap in het Rijk van Nijmegen volgt de eerste een klimsprint bij Groesbeek. Finishlocatie is aan de Oranjesingel in Nijmegen.

Volledig scherm

Etappe 3 - NIJMEGEN - ARNHEM
Op zondag 8 mei begint de 3e etappe in Nijmegen met een geneutraliseerde start vanaf de Grote Markt. Via de historische binnenstad en brug De Oversteek voert de etappe naar Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg. Daarna door de Liemers naar de Achterhoek. Vanaf Zelhem kunnen de renners, via Borculo, Lochem en Zutphen vaart maken richting Arnhem. Onderweg is er een klimsprint op De Posbank. De finish in Arnhem is aan de Velperbuitensingel. De renners hebben er dan 189 kilometer op zitten.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Etappe 2 van de Giro d'Italia 2016. © DG
Volledig scherm
Etappe 3 van de Giro d'Italia. © DG
Volledig scherm
Hoogtes van de derde etappe, van Nijmegen naar Arnhem. © PR
Volledig scherm
Hoogtes van de tweede etappe, van Arnhem naar Nijmegen. © PR
All the stage preview of the Giro d'Italia 2016 in this amazing video Tutte le anteprime delle tappe del Giro d'Italia 2016 in questo fantastico video
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.