Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij de (bestuurs)leden van The Pigs na ondertekening van de contracten. © Gerard Burgers

Rugbyclub The Pigs heeft na 45 jaar eindelijk een eigen clubhonk

VideoARNHEM - De Arnhemse rugbyclub The Pigs heeft de jaarlijkse trip naar het Verenigd Koninkrijk maandagmiddag afgesloten met een memorabel moment in de verenigingshistorie. Met het ondertekenen van de diverse contracten werd The Pigs voor het eerst in zijn 45-jarig bestaan eigenaar van een clubgebouw.

Quote

Arnhemia is heel enthousi­ast over onze komst en heeft ons warm ontvangen

Willem Scheerder, The Pigs

Het werd een feestelijke gebeurtenis op sportpark De Bakenhof in Malburgen-Oost. De ondertekening werd namelijk bijgewoond door de voltallige groep die de afgelopen vijf dagen in Engeland enkele wedstrijden heeft gespeeld en in Newcastle getuige was van de finaleduels van de European Professional Club Rugby. De groep bestond uit zo’n vijftig actieve spelers en oud-rugbyers. Onder hen ook twee van de drie tekenbevoegde bestuursleden.

Op De Bakenhof neemt The Pigs het onderkomen over van SC Oranje, dat begin vorig jaar failliet ging. De verhuizing vindt nog voor de zomervakantie plaats, zodat met ingang van het seizoen 2019-2020 de wedstrijden kunnen worden afgewerkt op de nieuwe stek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.