Dick van der Meer (links), voorzitter van Stichting Leergeld, ontvangt de cheque uit handen van Jan-Maarten Elias, voorzitter van de Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom.
Volledig scherm
Dick van der Meer (links), voorzitter van Stichting Leergeld, ontvangt de cheque uit handen van Jan-Maarten Elias, voorzitter van de Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom. © Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom

Ruim 10.000 euro voor het goede doel dankzij feestje van rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom

ARNHEM - De Hubertus November Party in de Sonsbeekvilla in Arnhem heeft zaterdagavond 10.215 euro opgeleverd voor het goede doel. Het feest was voor de derde keer georganiseerd door Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom en trok 250 bezoekers.

Het geld gaat voor het grootste deel naar Leergeld, een Arnhemse stichting die kinderen uit arme gezinnen in Velp, Rozendaal en Renkum financieel ondersteunt bij sport-, cultuur- en schoolactiviteiten, zodat zij kunnen meedoen in de samenleving. Jaarlijks ondersteunt Stichting Leergeld circa 2.000 kinderen.

Een deel van de opbrengst gaat ook naar een Introdans-educatieproject, waarbij kansarme kinderen – onder meer uit de Leergeld-doelgroep of met vluchtelingenachtergrond – op een laagdrempelige, enthousiaste manier in aanraking komen met dans en cultuur. Dit project is een eigen initiatief van Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom en wordt nu al voor de vierde keer uitgevoerd. In totaal 120 kinderen kregen tot nu toe zo een uitgebreide kennismaking met cultuur en dans.

Tijdens de Hubertus Party trad een reeks van artiesten belangeloos op in de Sonsbeekvilla, onder wie topgoochelaar Ronald Moray, de muzikanten Yara Live, Taste of Ruby en de Supertolle Schlager Schwestern en ten slotte deejay Himes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.