Het bos van Warnsborn achter de Karmelitessenlaan in Arnhem na de kap op last van landgoedbeheerder Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK)
Volledig scherm
Het bos van Warnsborn achter de Karmelitessenlaan in Arnhem na de kap op last van landgoedbeheerder Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) © Maria van der Burght

Schaarsbergen treurt om massale bomenkap: ‘Het is een grote ellende in het bos’

ARNHEM - Een groep bewoners van Schaarsbergen reageert diep bedroefd op de massale kap van bomen in het bos Warnsborn in hun buurt in opdracht van landgoedbeheerder Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). Een actie om de kap tegen te houden is mislukt. 

20 reacties

 • Jan Koopman

  4 jaar geleden
  Als ik al die negatieve reacties lees denk ik: de beste stuurlui staan aan wal... 
 • Biker

  4 jaar geleden
  Laanstructuur? Selectie van bomen? Dunning/bomen te dicht op elkaar? Daar is hier nu in ieder geval geen sprake meer van dat bomen te dicht bij elkaar staan. En ze hoeven hier over 5 jaar niet terug te komen voor nieuwe kap. Hier is gewoon al het hout wat maar enigzins bruikbaar/verkoopbaar was omgezaagd. Van dunning of met beleid kappen is geen enkele sprake. Puur oogsten zonder enig blijk van behoud van mooie gezonde bomen en alle natuur/biotoop wat er bij hoort..
 • Peters

  4 jaar geleden
  Ik (als leek) lees eigenlijk dat dit ‘Geldersch Landschap &  kastelen clubje’ (het GLK) zo zijn eigen gang kan gaan. Gesteund door o.a. subsidiegelden (zoals de postcodeloterij (?)) en niet echt gedreven wordt door bijzonder mooie ideeën ofzo... of begrijp ik het verkeerd? Waarom zo ruw kappen? 
 • Lowie

  4 jaar geleden
  Probleem is dat men met zulke grote machines te werk gaan, dat het er na afloop uitziet als een slagveld. Alles op het pad van de machine wordt vernietigd, inclusief de bodem. Dit moet toch ook op een andere manier kunnen. Ze noemen het dunning, maar ze raggen met geweld met zo’n machine over een perceel en het duurt jaren voordat het is hersteld. En tegen de tijd dat het hersteld is, komen ze weer.
 • Kef Blaffer

  4 jaar geleden
  Hout is een prachtig bruikbaar natuurproduct. In ons cultuurlandschap is er toch niks mis mee na dat een boom een mooi leven heeft gehad er nog een paar mooie balken bv  van te zagen?Alleen tegenwoordig doen we het te grootschalig met te grote machines.  Gevolg is dat de bosbodem uitdroogt waarop bij een fikse regenbui die voedzame bosbodem weg spoelt. Was goed te zien afgelopen jaren door massale dunning. Je zag na een fikse regenbui zo de voedzame bosbodem naar beneden stromen langs de wegen (zypendaalse weg en omgeving)

In samenwerking met indebuurt Arnhem