‘Schatzoeken’ is begonnen in Arnhem: populaire keten TK Maxx open in voormalige V&D

VideoARNHEM - Het is zover, Arnhem heeft nu ook De Amerikaanse keten TK Maxx in de stad. Kleding wordt voor sale-prijzen verkocht in het oude V&D pand, maarTK Maxx is desondanks géén outlet.

Vanochtend stormden tientallen shopliefhebbers de zaak binnen, waar op de dag van de opening waardebonnen verstopt liggen. Portemonnees en tassen worden binnenste buiten gekeerd door het winkelend publiek om de rode coupons te vinden. 

,,Dit schatzoeken komt overeen met ons winkelconcept. Omdat er van allerlei kledingstukken maar één hangt in een bepaalde maat, is winkelen bij TK Maxx net als schatzoeken,’’ zegt een medewerker. 

‘Producten waren ergens over’

De opening van TK Maxx in Arnhem onder leiding van store manager Dizzy Kandau.
Volledig scherm
De opening van TK Maxx in Arnhem onder leiding van store manager Dizzy Kandau. © Erik van 't Hullenaar

Kleding, cosmetica, sieraden, woonaccessoires en speelgoed zijn tot 60 procent afgeprijsd. Niet omdat ze uit oudere collecties komen of een fabricage fout hebben zoals bij een outletzaak, maar omdat ze ‘slim’ zijn ingekocht.

,,Onze producten komen van restvoorraden, of uit geannuleerde bestellingen van ketens. Het zijn producten die ergens over waren.’’

En zo kan het gebeuren dat een ZARA-jas die nu ook nog in de ZARA verkrijgbaar is, voor een flink verlaagde prijs in dit warenhuis verkrijgbaar is. Maar dan niet structureel en niet in alle maten. ,,Schatzoeken dus’’, zegt de kersverse medewerker van TK Maxx Arnhem. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.