Volledig scherm
Bart van Meer bij Musis. © Marina Popova

Scheidend OKA-voorzitter pleit voor meer cultuur in Arnhem

ARNHEM - Scheidend voorzitter Bart van Meer van het Ondernemers Kontakt Arnhem vindt dat stadsbestuur een vaste koers blijven varen in het stimuleren van meer cultuur in Arnhem.

Op de stelling dat je mensen geregeld hoort klagen dat er teveel geld naar cultuur gaat reageert hij fel. „Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Cultuur is ontzettend belangrijk voor een stad, voor de inwoners en voor een goed ondernemersklimaat. Daarom ben ik zo ontzettend trots op de vele culturele instellingen en de komst van het nieuwe Musis. Ik denk dat je daar de vingers straks bij af kunt likken.”

Hoog opgeleid
„Het bedrijfsleven in Arnhem heeft hoog opgeleid personeel nodig. Dat moet uit het hele land komen, ook uit de Randstad. Om die talenten aan je te binden, heb je een stad nodig waar mensen graag willen wonen, uitgaan, winkelen. Dat kan niet in een groot Zevenaar. Daarom vind ik dat we er alles aan moeten doen om Arnhem verder op de kaart te zetten als culturele hoofdstad van het oosten”, zegt Van Meer.

„Kijk naar de geschiedenis van Amsterdam, waar ondernemers in 1880 besloten om het Concertgebouw op te richten in een tijd dat de stad er slecht voor stond. Kijk eens, welke impuls aan de economie dat gebouw daarna teweeg bracht."

Lees het hele interview met Bart van Meer in De Gelderlander van zaterdag 26 november, regio Arnhem, of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.