Scheids Joop Ubeda zag Rico en Badr groeien in de ring: ‘Stoten van Badr hóór je aankomen’

gevecht van de eeuwNIJMEGEN - Kickboksscheidsrechter Joop Ubeda (71) uit Nijmegen had Rico Verhoeven en Badr Hari als tieners al bij zich in de ring. Hij zag ze opgroeien tot wereldvechters. Zaterdag is het Badr tegen Rico in Gelredome Arnhem. Ubeda blikt vooruit.

9 reacties

 • PietjeBel

  1 jaar geleden
  probleem is dat velen zich buiten de dojo zich niet weten te gedragen. dat ze hun agressie niet kunnen reduceren, het begint vaak al met een grote mond
 • Wimke

  1 jaar geleden
  Met figuren als Badr komt de sport nooit van het stempel 'tokkie-sport' af.
 • Henk van Zoggel Zoggel

  1 jaar geleden
  Zit in je Joris, zit in je als mens... je moet je afvragen waar jij 1000 jaar geleden of misschien nog verder terug stond in de pikorde! Maar we zijn in Nederland een beetje over gesocialiseerd #Rubberentegelparadijs Wees blij dat het in de ring gedaan wordt met regels waardoor het een sport is en niet buiten op straat tegen iemands hoofd aan, want dat zijn de niet sportmensen die dat flikken!
 • Henk van Zoggel Zoggel

  1 jaar geleden
  Je bent over gesocialiseerd... de mens is een vechter, beter in de ring je krachten bewijzen als op straat. En het wordt een sport als we er regels aan verbinden ! Het is niet iets ordinairs, het zit in ons als mens. Als je het zelf kwijt bent moet je jezelf eens afvragen waarom wij mensen vechten.
 • Aaf

  1 jaar geleden
  Brood en spelen...het werkt nog steeds...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Arnhem e.o.