Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Schietende Arnhemse volkszanger mocht gezin verdedigen, wel cel voor illegaal wapenbezit

ARNHEM - De Arnhemse volkszanger en voetbalvoorzitter Eef K. (41) heeft zich in maart terecht verdedigd tegen stadgenoot Janus D (40), die met een kettingzaag de woning van K. probeerde binnen te dringen.

Henk van Gelder

Dat oordeelt de rechtbank in Arnhem. K. krijgt wel drie maanden celstraf voor illegaal vuurwapenbezit. 

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 2,5 jaar cel tegen K. wegens poging tot doodslag. De rechters ontslaan K. van alle rechtsvervolging  op dit punt. Volgens de rechters mocht K. aannemen dat er onmiddellijk gevaar dreigde voor hem en zijn gezin.

Kettingzaag

Beide kemphanen waren dinsdagmiddag niet bij de uitspraak aanwezig. De twee Arnhemmers liggen elkaar niet. In café Bloopers op het Arnhemse horecaplein de Korenmarkt kwam het op de avond van carnaval, begin maart, tot een botsing. Daarbij zou D. doodsbedreigingen hebben geuit. 

Kort nadat K. thuis kwam met een taxi verscheen D. aan de deur bij K. in Arnhem-Zuid. Uit de kofferbak van zijn Mercedes pakte D. een kettingzaag en probeerde die te starten, terwijl hij met grote stappen naar de voordeur beende. D. vernielde het ruitje van de voordeur.

K. schoot met een klein kaliber wapen dwars door de voordeur op de agressieve bezoeker. Uit doodsangst, zegt K. Hij wilde zijn gezin beschermen. 

In dvd-recorder verstopt

De rechters geven hem daarin gelijk. K. dacht dat zijn belager een vuurwapen uit de kofferbak haalde. De kettingzaag heeft hij helemaal niet gezien. K’s vrouw bevestigde twee weken geleden op de zitting dat ook zij de doodsbedreigingen had gehoord.

Bij het café had K. die bedreigingen niet serieus genomen. Toen D. bij zijn woning stopte, raakte hij in paniek en haalde vlug het in een dvd-recorder verstopte vuurwapen uit zijn slaapkamer.

 Ook D. geldt als verdachte in de zaak en moet zich mogelijk nog bij de rechter verantwoorden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.