Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben Oppenheimer

Scholen zetten vanwege privacy rem op camera: 'Gelieve geen foto's te maken van de musical'

ARNHEM/ RENKUM/ RHEDEN - Basisscholen in Arnhem, Renkum en Rheden zijn terughoudend met fotografie en video op school uit angst dat ze in strijd handelen met de nieuwe privacywetgeving. Steeds meer scholen proberen met name te voorkomen dat op school gemaakte beelden op social media belanden. 

Basisscholen als de Margarethaschool in Arnhem en De Boomgaard in Dieren staan ouders niet langer toe om foto's van schoolactiviteiten te delen via kanalen als Facebook, Instagram of Twitter, tenzij uitsluitend hun eigen kind is te zien. Scholen zijn ook voorzichtiger aan het worden met hun eigen publiciteit. Ze denken twee keer na voordat ze beelden van een schoolactiviteit delen via de weekbrief, hun website of hun Facebook-pagina.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachten
    PREMIUM
    Arnhemse Villamoord

    Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoord­ver­dach­ten

    ARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.