Volledig scherm
© Marlies Wessels

Schreeuwend tekort aan appartementen voor ouderen, markt oververhit

Twee op de vijf gemeenten in Nederland kampen met een tekort aan huizen voor ouderen. Dat probleem wordt alleen maar erger met de toenemende vergrijzing. Gevolg: de markt is oververhit, de prijzen voor appartementen rijzen de pan uit. In de regio Arnhem en Nijmegen luiden makelaars de noodklok. ,,Ik heb hier al jaren geleden voor gewaarschuwd”, zegt voorzitter Moniek Koenders van NVM Arnhem. ,,Dit kan zo niet doorgaan.”

54 reacties

 • RMC

  2 jaar geleden
  Ja maar Je huur is totaal niet Marktconform
 • Poe

  2 jaar geleden
  Groen Links moet dus iets gaan doen wat nergens in Nederland lukt en zeker niet in een studentenstad . Het is een streven als je weet wat dat is .
 • sombodyEls

  2 jaar geleden
  Wij (71 en 68) wonen in een mooie eengezinswoning met 4 slaapkamers en vaste trap naar zolder. Huurprijs €610,=. Wij willen graag kleiner wonen maar geen schijn van kans. Wij zouden toch gek zijn om een appartement te accepteren met een hogere huur, één slaapkamer en ook nog een balkonnetje dat gescheiden is van je buren met een glazen plaat. Waar laat ik onze logé? Zulke appartementen noem ik vrijgezellenflats.
 • Rinus

  2 jaar geleden
  Met zo'n 100 duizend immigranten per jaar, zal het steeds moeilijker worden vrees ik. Misschien de deur af en toe eens dicht doen, ipv hem continue wijd open te laten.
 • Gert

  2 jaar geleden
  Makelaars die klagen over te hoge prijzen: klinkt als 'krokodillentranen'.
 1. Politie grijpt in bij demonstraties van halfnaakte klimaatactivisten in diverse steden

  Politie grijpt in bij protest halfnaakte klimaatde­mon­stran­ten; zaterdag demonstra­tie in Arnhem

  De politie heeft in verschillende steden ingegrepen bij demonstraties van klimaatactivisten van Extinction Rebellion. De Utrechtse politie heeft zo’n honderd klimaatactivisten gearresteerd. In Amsterdam blokkeerden zo’n tachtig activisten, van wie sommigen halfnaakt, een metrobaan en autoweg. Ongeveer twintig van hen wilden niet vertrekken, zij zijn weggevoerd en aan de rand van de stad gedropt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Arnhem e.o.