Exterieur van Toneelgroep Oostpool. De theatergroep ligt onder vuur vanwege een onderzoek naar seksueel wangedrag en intimidatie bij het gezelschap en de consequenties daarvan.
Volledig scherm
PREMIUM
Exterieur van Toneelgroep Oostpool. De theatergroep ligt onder vuur vanwege een onderzoek naar seksueel wangedrag en intimidatie bij het gezelschap en de consequenties daarvan. © ANP

Seksueel wangedrag bij Oostpool kost directeur Azzini de kop, toneelgroep gaat zonder hem door

ARNHEM - Theatergroep Oostpool heeft gereageerd op het nieuwe onderzoek naar seksueel wangedrag en intimidatie binnen de organisatie. De uitkomsten van dat onderzoek betekenen het officiële einde van artistiek leider Marcus Azzini bij Oostpool. De theatergroep wil zonder hem een nieuwe start maken.

2 reacties

 • Anne Koiter

  1 maand geleden
  Eigenlijk zouden de daders ook voor imago schade aangepakt moeten kunnen worden en er financieel voor boeten. Dit schaadt het gezelschap, als je daar op deze wijze leiding aangegeven hebt dan kan het niet zo zijn dat de taken worden neergelegd en daarmee de kous af is.
 • H.J. Van Duivenbooden

  1 maand geleden
  Vreselijk, hoe lang men het geheim houdt. Er is nog veel werk nodig voor vrouwen zich veilig kunnen voelen. Als dat al lukt, er blijven altijd mensen die denken dat een vrouw bezit is. En vrouwen beschadigen, voor de rest van hun leven.
 1. Leeftijdsdiscriminatie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen
  PREMIUM
  12

  Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen

  Sporters mogen vanaf woensdag 3 maart eindelijk weer in teamverband in de buitenlucht trainen. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Wie 27 jaar of ouder is, heeft pech en mag niet meedoen. Zij mogen nog steeds alleen in tweetallen trainen en ook nog eens op 1,5 meter afstand van elkaar. Er is weinig begrip voor wat je ‘leeftijdsdiscriminatie onder het mom van coronavirus’ kunt noemen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Arnhem e.o.