Sifan Hassan opnieuw Nederlandse atlete van het jaar

VideoEDE - Sifan Hassan is door de Atletiekunie gekozen tot beste Nederlandse atleet van het afgelopen jaar. Dat gebeurde op het Atletiekgala in Ede. Vorig jaar viel de eer haar ook al ten deel.

De vakjury kon dit jaar niet om de 26-jarige Hassan heen. Ze leverde op de WK in Doha (Qatar) een unieke prestatie met dubbel goud (zie video). Ze won de titels op de 1500 en de 10.000 meter. Daarnaast liep ze twee wereldrecords (5 kilometer op de weg en 1 Engelse mijl) en drie Europese records (1500 meter, 3000 meter en 5000 meter).

Sifan Hassan, die de basis voor haar loopbaan legde in Arnhem, ontving uit handen van voorzitter Eric van der Burg van de Atletiekunie ook het Lidmaatschap van Verdienste voor haar prestaties die impact hebben gehad op de hele atletiekwereld.

Sportvrouw van het jaar

De verkiezing tot beste Nederlandse atleet is de eerste van 2019 die Hassan wint. Ze greep namelijk naast de eretitels beste atlete van de wereld en beste atlete van Europa. Die gingen naar respectievelijk de Amerikaanse hordeloopster Dalilah Muhammad en de Russische hoogspringster Maria Lasitskene. 

Hassan maakt volgende week nog kans om ook tot Sportvrouw van het Jaar in Nederland te worden gekozen.

Vier atleten haalden de shortlist voor de verkiezing van beste Nederlandse atleet. Naast Hassan waren dat hordeloopster Nadine Visser, sprinter Joris van Gool en para-atleet Ronald Hertog.

Volledig scherm
Sifan Hassan tijdens de wereldkampioenschappen atletiek. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.