Sint is in Arnhem aangekomen. Met bruine of zwarte pieten? ‘Het is maar welke kleur je wilt zien’

VIDEOARNHEM - De meeste ouders die bij de intocht van Sinterklaas in Arnhem aanwezig zijn, hebben geen oog voor de kleur van de pieten. ,,Dat boeit me helemaal niet”, zegt Janke de Smit uit Arnhem. 

,,Ik houd met verre van deze discussie”, zegt haar buurvrouw. ,,Vroeger was het gewoon leuk om hier te komen, voor de mij gaat de lol er een beetje af. Het is een kinderfeest. Waar gaat het allemaal over", zegt Lisa Berentsen uit Duiven. 

De ouders die goed kijken, zeggen dat de Pieten donker gekleurd zijn. ,,Maar of het bruin, zwart of grijs is? Ik kan het niet zeggen”, zegt Wilma Peters uit Huissen. 

Wel is opvallend dat veruit de meeste kinderen die een pietenmuts dragen, gewoon blank zijn. De 6-jarige Dylan heeft echter zwarte vegen. ,,Hij wilde helemaal zwart. Maar het verwijderen van de schmink doet pijn. Daarom hebben we hem paar een paar vegen gegeven”, zegt zijn moeder. 

Quote

De optocht in Arnhem is een gezellige bonte stoet. Met bont publiek en bonte pieten. Met van alles wat. Laat het vooral een mooi feest worden

Sinterklaas
Volledig scherm
Sinterklaas 2019. Arnhem zwarte piet. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.