De roetveegpiet zoals al jaren bekend van de landelijke intocht van de Sint voor de tv-registratie van NTR.
Volledig scherm
PREMIUM
De roetveegpiet zoals al jaren bekend van de landelijke intocht van de Sint voor de tv-registratie van NTR. © ANP

Sinterklaascomité zet alweer streep door plan voor Grijze Piet: 'Toch maar roetveegpieten.’

ARNHEM - De Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz legt zich neer bij de wil van de Arnhemse gemeenteraad: Grijze Piet is van de baan. Op zaterdag 14 november zwaait Sint vanaf de Rijn naar de kinderen met een boot met vijftien  roetveegpieten, zo kondigt secretaris Albert van den Brul aan. ,,Op 1,5 meter afstand.”

32 reacties

 • Ans Brouwer

  1 jaar geleden
  Wat een gezeur al maanden over hoe en wat en waar. En de kinderen zijn hier weer de dupe van. Als winkeliers stoppen met sponsoren dan kopen wij burgers in de binnenstad maar geen boodschappen meer . Dan maar in Arnhem zuid of andere stad shoppen voor de feestdagen. Discussies onderhand spuugzat
 • DDd

  1 jaar geleden
  Ik zou zeggen, ga naar Curaçao toe met Sinterklaas... en je zult Sinterklaas alleen maar met zwart geverfde pieten zien! En daar hoeft helemaal geen taboe over gemaakt te worden, gewoon ouderwets traditioneel Sinterklaas vieren! Wat is daar nou mis mee!? Door deze hele ophef, zijn er vele jonge kinderen...die veel te vroeg nu niet meer hier in geloven. Dat hebben die anti zwarte pieten demonstranten veroorzaakt! Niemand die daar eens over nadenkt! Als kind zijnde zelf heb ik dit nooit racistisch ervaren of zo bekeken!Stop gewoon met met het verzieken van feest wat bedoeld is voor kinderen!!! 
 • Bibi

  1 jaar geleden
  Vreselijk dat Nederland en ons Sinterklaas feest geterroriseerd wordt door een heel klein clubje herrie schoppers. Ik word er niet goed van. Je kunt niet miljoenen mensen frustreren voor de lol van een hele kleine minderheid.
 • Roos

  1 jaar geleden
  Ons Nederlandje is veel te bang.
 • EenOptimist

  1 jaar geleden
  De euro regeerd

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.